söndag 26 oktober 2008

Ska det va' så här? Va?

Så. Nu är hösten kommen och helt plötsligt förändras världen från en solig och blöt vardag till en mörk och blöt vardag. Bristen på solljus gör människor trötta och stressade när man inte orkar med lika mycket som på sommaren, eller så blir allt helt plötsligt mycket viktigare när man inte kan sitta på en gräsfläck och äta glass när det känns lite jobbigt. Köttmarknaderna frodas och köerna ringlar till inomhusställen där man slipper frysa. Många ser det som en chans att hitta någon att dela sin mörka vardag med, mysa bort de kalla kvällarna och känna närhet.

Andra ser köttmarknaden som en värld full av pinsamma fyllerister som desperat letar efter någon som kan göra dem hela och vill helst inte ens titta på. Helt plötsligt är världen full av onda människor som inte tycker om en och andra som tvärtom läser av situationen helt fel och försöker ta på en, få kontakt. Vilket är helt misslyckat.

Båda scenarierna låter helt snedpippade. Ska det behöva vara så? Va? Nej, jag tycker vi tar den här jävla skitvintern och slänger i soptunnan. Med det kan pinsamma köttmarknadsraggare och feltänk om människors hat och äckelkänslor följa med. Tack och bock.